Kortverblijf

Iedereen wenst zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, ook wanneer men zorg nodig heeft.
 
Als dit kan, dan is dit een goede zaak voor de persoon die de zorgen mag ontvangen.
 
Maar het is meestal veel moeilijker voor de mantelzorger die dan dag in dag uit en 24 uren op 24 uren moet instaan voor deze zorg.
 
Om nu deze mantelzorger de mogelijkheid te bieden eens te kunnen uitrusten en eens tijd te kunnen nemen voor zichzelf, biedt Huize Sint-Monika de mogelijkheid aan tot kortverblijf.
 
We beschikken in Huize Sint-Monika over 1 kamer om een persoon die zorg en/of opvolging (toezicht) nodig heeft op te vangen. Ondertussen kan de mantelzorger eens goed uitrusten, eens op vakantie gaan en tijd nemen voor zich zelf.
 
Wie in kortverblijf komt krijgt de nodige zorg en neemt deel aan het dagelijkse leven in het rusthuis. Alle activiteiten voor de vaste bewoners staan ook open voor de persoon in kortverblijf.
 
Wij hanteren voor het kortverblijf dezelfde tarieven als in het rusthuis.
 
Men kan in kortverblijf komen voor 1 week, veertien dagen, een maand ….. Ook andere afspraken inzake een tijdsperiode zijn mogelijk.
 
Voor meer informatie kan u ons steeds contacteren op 02/545.60.60. Er is ook steeds de mogelijkheid om een afspraak te maken en op bezoek te komen.