Diensten

Onthaal - Administratie

Huize Sint-Monika is een open huis.

 

Je kan er dagelijks van 8.30 tot 17 uur terecht aan het onthaal die ondertussen ook alle telefonische oproepen beantwoordt.

 

Het onthaal zal je steeds doorverwijzen of telefonisch doorverbinden met de persoon, bewoner of personeelslid, waarmee je in contact wenst te komen. Ook bij het onthaal – administratie kan je steeds terecht met informatieve en administratieve vragen.

 

Ook buiten de kantooruren kan je Huize Sint-Monika steeds bereiken, via de bel aan de deur, via telefoon (02/545.60.60) of via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Verzorging

Verpleegkundigen, zorgkundigen en logistieke helpsters staan in teamverband in voor de dagelijkse zorg. Op een professionele, respectvolle en vriendelijke wijze staan zij in voor de persoonlijke zorg van elke bewoner. 

 

Animatie

Dagelijks gaan er tal van activiteiten door die aan elke bewoner de mogelijkheid biedt om op een zinvolle manier de dag door te brengen.

 

Een greep uit het aanbod : nieuws en actualiteit, turnen, samen naar muziek luisteren, knutselen, kookactiviteit, geheugenspel, gaan zwemmen, bingo spelen, een uitstap, winkelen, …

 

Ook wordt er geluisterd naar individuele (animatie)vragen en wordt er samen met de betrokken bewoner gezocht hoe aan zijn/haar vraag kan tegemoet gekomen worden.

 

Er zijn ook tal van feesten waar bewoners en hun familieleden kunnen aan deelnemen zoals de verjaardagsfeesten, Paasfeest, Feest van Huize Sint-Monika, Kerstfeest, …

 

Cafetaria

Bewoners kunnen hun familie en vrienden ontvangen op de eigen kamer of in de gemeenschappelijke ruimtes van het huis, alsook in de tuin.

 

Eén van deze gemeenschappelijke ruimtes is “Ons  cafetaria” : de ideale ontmoetingsruimte waar bewoners, familie, vrienden… gezellig een babbeltje kunnen slaan tussen pot en pint. Ook een kaartje leggen of een gezelschapsspel spelen is mogelijk. 

 

Via Wifi kan je met je laptop ook op internet.

 

Van zodra het weer het toelaat kan u ook buiten op het terras genieten van een heerlijke frisse pint of een ijsje. Een assortiment bieren en frisdranken zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. Om de kleine honger te stillen kan je wafels en ander snoepgoed verkrijgen.

 

Een team van vrijwilligers staat alle dagen klaar tussen 14 en 16.30 uur voor een aangename bediening. De bewoner kan rechtstreeks betalen of het op de rekening laten zetten. Familie, vrienden betalen rechtstreeks.

 

Indien het cafetaria gesloten is kan u dankzij de automaten van frisdrank en koffie toch nog genieten van een drankje.  

 

Kinesitherapie

In Huize Sint-Monika zijn 3 kinesitherapeuten werkzaam die instaan voor alle individuele kinesitherapeutische behandelingen.

 

Daarnaast organiseren de kinesitherapeuten ook gezamenlijke activiteiten zoals onder meer het turnen in groep.

 

Voor al deze activiteiten kan men beschikken over een volledig ingerichte kineruimte.

 

Ergotherapie

In Huize Sint-Monika zijn 3 ergotherapeuten werkzaam die instaan voor de individuele begeleiding van bewoners met fysische, psychische en/of sociale beperkingen.

 

De bedoeling is om deze bewoners te helpen bij het in stand houden of het bevorderen van hun mogelijkheden op het gebied van alle activiteiten van het dagelijkse leven.

 

Er wordt individueel gewerkt of in kleine groepjes.

 

Keuken

Huize Sint-Monika beschikt over een eigen keukeninfrastructuur met een eigen keukenploeg.

 

Deze keukenploeg staat in voor alle dagelijkse maaltijden alsook voor alle recepties, feestmaaltijden, …

 

Ontbijt en avondmaal worden op de kamer opgediend. Het middagmaal wordt opgediend in de cafetaria.

 

Op aanvraag wordt er gezorgd voor aangepaste maaltijden en/of diëten.

 

Onderhoud – Technische dienst

De poetsploeg zorgt dagelijks voor de schoonmaak van alle kamers en alle gemeen-schappelijke ruimtes. De medewerkers beschikken hiervoor over het nodige professionele materiaal.

 

Een onderhoudsman staat dagelijks in voor het herstellen van alle klussen.

 

Pastoraal

In Huize Sint-Monika is een pastoraal werkster werkzaam die instaat voor alle pastorale activiteiten. De pastoraal werkster staat ook ter beschikking van de bewoners en hun familie.